Blog

Categorii

Cutii pentru banii noștri și ai lor. Cum devenim (mai) bogați

Publikované dňa 2021-03-28

Vă spuneam despre seifuri în articolul „Vrem seifuri și cutii de valori. Cerere în creștere” că aceste produse sunt tot mai căutate. De ce? Explicația este simplă și ține de logica afacerilor. Oameni bogații au din ce în ce mai puțină încredere în bănci și caută servicii alternative. Nu în sensul că băncile nu ar fi sigure, ci doar că pandemia de coronavirus are efecte de haos.

» Seifuri și cutii de valori de la Klucka

Haosul produs de acest virus a contribuit la amplificarea crizei în care intraseră băncile elvețiene. Astfel, politica monetară a Băncii Centrale Elvețiene a impus dobânzile negative. Urmarea a fost aceea că bancherii elvețieni au trebuit să aleagă între a crește comisioanele bancare iar clienții să plece în altă parte și revenirea la un sistem ce părea definitiv abandonat. Respectiv păstrarea banilor în seifuri.

» Citește despre păstrarea aurului în seifuri elvețiene, articol din MoneyLand

Așa se face că în Elveția acest lucru i-a făcut pe bogați să piardă bani dacă și-i țin în conturi bancare. Alternativa evidentă este așadar cutii de valori, seifuri pentru depozitele de cash, aur, bijuterii și hârtii de valoare. Închirierea însă a unei cutii de valori, în Elveția, la o firmă de nivel mediu costă undeva între 4.000 și 5.000 de dolari pe an. Sume care nu sunt accesibile chiar oricărui antreprenor, oricărui potentat.

Se caută aur și cutii pentru păstrare

Așadar închirierea unei cutii de valori ca să-ți păstrezi banii este, de la un anumit nivel, mai ieftină decât să-ți ții banii în bancă! Unde a ajuns lumea asta!

Cererea de aur este în creștere, fiind considerată singura valoare acceptabilă în vremuri de criză. (Vezi Gold at 8 years highs. Why so and who will benefit from it?) Și totuși, ca să cumperi aur ai nevoie de bani. Cum se fac banii este deja o poveste care ține de fiecare.

Seifuri pentru aurul lui Sawiris

Miliardarul egiptean Naguib Sawiris este proprietarul celor mai solide cutii de valori din Egipt. Mai mult, parte din bogăția lui se găsește depozitată în cele mai renumite seifuri din Europa. Ca să facem bani cum face el ar trebui în primul rând să fim ceea ce este el. Adică să facem parte dintr-o veche și cea mai bogată familie din Egipt. Un faraon al finanțelor dacă vreți.

Să facem ca el? Da, este o idee bună. Într-un interviu pentru Bloomberg el spune că, spre deosebire de alții, el nu caută să cumpere aur fizic. Asta ar presupune inclusiv costuri de depozitare în seifuri de mari dimensiuni și cu o mare securitate. Nu, el cumpără acțiuni la companii miniere de aur. Un sfat util. Să nu uităm însă că Sawiris poartă de unul singur discuții cu guvernul egiptean pentru preluarea companiei miniere deținute de stat.

Să încheiem prin a concluziona soluția pentru a fi bogați: cumpărați aur și bijuterii! Iar ca să fiți și mai bogați țineți-vă banii cash într-un seif.

Transport gratuit

La cumpărături de minim 350 de lei,
transportul este gratuit pentru d-voastră

15 zile pentru retur

Cumpăraţi,fără griji aveţi 15 zile la
dispoziţie pentru a returna produsul

Plata cu cardul

Puteţi plăti cu
cardul de credit

Număr de contact

Luni-vineri 8:00-16:30
+40 755 879 850

Cumpărați online fără griji, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.