Blog

Categorii

Întreținerea clanței și a mânerelor de ușă și fereastră. Operațiuni frecvente

Publikované dňa 2021-01-27

Cum vă spuneam în postările noastre anterioare (și cum probabil intuiți foarte bine și singuri), ușa, clanța și fereastra sunt primele indicii despre casa dvs.! Cum sunt ele, mari șanse să fiți tot așa și dvs., cel puțin așa gândim majoritatea dintre noi înainte de intra într-o locuință necunoscută.

» Broaște pentru uși, cu cheie – Klucko online

Dacă mânerul de la ușa de la intrare este unul lustruit, curat, cu șildul asortat există mari șanse să intrați într-o încăpere care este cel puțin agreabilă. Dacă dăm de o clanță ruginită și care scârțâie, care parcă stă să cadă, vom avea de-a face cu o încăpere în care dezordinea s-ar putea să fie la ea acasă. Poate și mizeria.

Dacă vom pune mâna pe o clanță făcută parcă din aur vom da de lux. Interesant este că la aspectul clanței se adaugă și mirosurile care sunt la intrare. Însă, despr eacestea nu povestim acum...

Funcționalitatea clanței

Probabil că primul aspect de care ne putem preocupa este funcționalitatea sistemului de închidere. A broaștei, yalei, lacăt, cu orice s-ar închide ușa respectivă. Aspectul cel mai ușor de remediat este funcționarea acesteia. Dacă până cu nu foarte mulți ani în urmă se recomanda desfacerea broaștei și ungerea ei, cu o pipetă cu ulei pentru mecanisme fine, astăzi lucrurile sunt mult mai simple.

Există sprayuri care realizează simultan o ungere cât și o îndepărtare a ruginei de pe elementele de metal. În același timp, oferă o protecție la îngheț sau pătrunderea intemperiilor. Sprayurile sunt dotate cu un tub foarte subțire din plastic, le montați și puteți realiza ungerea introducând tubul direct în interiorul broaștei. Puneți tubul în gaura cheii și apăsați butonul spray-ului.

» Mânere pentru uși

Ungerea lacătelor

Cu lacătele care stau în mediul exterior și sunt supuse înghețului este chiar obligatorie o astfel de mentenanță ca și cea descrisă mai sus. Este obligatorie, altfel veți risca să nu mai puteți deschide lacătul. Sau să vi se rupă cheia, ceea ce ar atrage de cele mai multe ori intervenția unui lăcătuș, a uneui lacăt nou și tot deranjul aferent.

Puteți folosi orice spray multifuncțional, de exemplu WD-40, pe care-l găsiți în cele mai multe magazine de bricolaj sau la supermarket.

În mod evident, aceste operațiuni le puteți folosi și la încuietorile de la ferestre, credem că nu mai este cazul să amintim și de ele.

Întreținerea mânerelor și a șildurilor

Cele mai multe mânere, cel mai multe șilduri sunt din plastic-PVC. Aceasta și pentru că tâmplăria din PVC termopan este foarte des întâlnită. Acestea se curăță relativ ușor și nu necesită decât o anume rutină. Apa caldă și săpunul sau detergentul pentru spăla vase sunt cele mai folosite și eficiente metode. Cele mai simple și dau și rezultate.

Însă mânerele la uși pot fi chiar metalice, din argint sau alamă, chiar acoperite cu o pojghiță de aur. Despre acestea însă în postările noastre viitoare.

Transport gratuit

La cumpărături de minim 350 de lei,
transportul este gratuit pentru d-voastră

15 zile pentru retur

Cumpăraţi,fără griji aveţi 15 zile la
dispoziţie pentru a returna produsul

Plata cu cardul

Puteţi plăti cu
cardul de credit

Număr de contact

Luni-vineri 8:00-16:30
+40 755 879 850

Cumpărați online fără griji, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.