Blog

Categorii

Cum alegi un lacăt: cel mai bun, mai sigur și ieftin...

Publikované dňa 2020-11-20

Titlul acesta, cu el mai bun și cel mai ieftin este ceva desprins din Legile lui Murphy. Adică nu există să fie și bun și ieftin, aceasta cu siguranță! Nu dezbatem acum problema, nu e nevoie, dar lacătul pe care-l căutați s-ar putea să fie în magazinul nostru. Vezi secțiunea lacăte, chei și încuietori.

Și totuși, există criterii de alegere a unui lacăt!? Teoretic există, au grijă de acest lucru o mulțime de influenceri, de bloguri care vor neapărat să te învețe una și alta. Noi vă spunem doar câteva criterii de care, probabil, ați putea să țineți seama.

Siguranța oferită de un lacăt

Dacă ați citit articolul nostru „Ce lacăte să ne cumpărăm, care oferă siguranță” ați înțeles probabil că nu există securitate absolută din acest punct de vedere. Mai mult, există chiar câteva grade de protecție. Revenind la problema noastră, criteriul de alegere, am putea să ne oprim asupra aspectelor următoare.

Mărimea lacătului și materialul

Da, cel puțin în teorie, un lacăt cu cât este mai mare cu atât este mai solid. În mod evident, din punctul de vedere al materiei studiate în licee industriale și facultăți tehnice, respectiv „Rezistența Materialelor”, dacă este mai mare se rupe mai greu. Respectiv ține mai bine la tentativa de spargere.

Materialul din care este confecționat un lacăt are importanță deosebită. Presupunem că nu vă gândiți la un mare lacăt din plastic. De jucărie. În fine, ați prins ideea. Oricum, un lacăt din aluminiu obișnuit va fi mai puțin sigur decât unul din oțel. Cu cât materialul este mai dur, cu atât va fi mai rezistent.

foto

Cătușa lacătului, mai mare înseamnă mai sigur

Este vorba de acel inel care trece prin belciug. De obicei este o bară de oțel rotundă. Logic, dacă este mai mare, deci necesită material mai mult în ea, se va rupe mai greu. În plus, poate fi folosită la închiderea unor lanțuri mai groase, la belciuge mai mari. Și să nu mai vorbim de efectul psihologic asupra infractorului.

Garda cătușei

Ne referim la dimensiunea lacătului propriu-zis în care intră cătușa. Are rol de protecție. Altfel spus, cu cât garda este mai bună, adică face cătușa mai puțin vizibilă, cu atât va fi nevoie de o sculă mai mare și mai grea care să taie. Adică îngreunați „munca” infractorului iar aceasta este un avantaj pentru dvs.

Lacăte de interior sau de exterior

Dacă aveți de gând să folosiți un lacăt în mediul de afară, trebuie să vă gândiți la un aspect: acesta va fi bătut de ploi, va fi supus înghețului și căldurii excesive. Sunt chestiuni importante pentru că dacă va fi ținut afară, lacătul va trebui să-l mai ungeți din când în când. Adică să-i turnați câțiva stropi de ulei pe gaura unde se introduce cheia. Astfel veți menține mecanismul în bună stare de funcționare. Altfel, riscați să nu-l mai deschideți, să vi se blocheze, să rămână cheia înăuntru…

Vom reveni cu idei despre cum să alegi un lacăt. Sunt obiecte mici și deosebit de utile, iar tehnologia modernă și-a pus amprenta asupra lor.

» Un influencer care face reclamă la lacăte

Transport gratuit

La cumpărături de minim 350 de lei,
transportul este gratuit pentru d-voastră

15 zile pentru retur

Cumpăraţi,fără griji aveţi 15 zile la
dispoziţie pentru a returna produsul

Plata cu cardul

Puteţi plăti cu
cardul de credit

Număr de contact

Luni-vineri 8:00-16:30
+40 755 879 850

Cumpărați online fără griji, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.