Blog

Categorii

Vrem seifuri și cutii de valori. Cerere în creștere!

Publikované dňa 2020-12-26

Un articol din Bloomberg face reclamă la seifuri în cel mai inocent mod. Astfel, din „Creșterea prețului aurului dă bătăi de cap firmelor de păstrat valori și asigurărilor” extragem o informație extrem de interesantă. Respectiv aceea că pandemia (și nu numai) a readus puternic în atenție cererea de cutii pentru păstrat valori. Sau dacă vreți, dincolo de depozitele bancare, o alternativă pentru cei care doresc să-și păstreze în siguranță banii, bijuteriile sau alte valori.

Este evident că populația și-a pierdut încrederea în bănci. Și nu doar referitor la depozite și credite, ci mai ales la costurile necesare pentru păstrarea lor. Mai mult, băncile sunt nevoite să crească taxele și comisioanele datorită dobânzilor negative. Exemple elocvente pot fi băncile centrale din Elveția, Danemarca, Japonia (și mai sunt) care impun taxe pentru depozitele din conturi.

Efectul este unul de neînchipuit în urmă cu 20 de ani: crește cererea pentru casete și cutii de valori, pentru un seif la fiecare acasă. (Pentru a înțelege mai bine fenomenul citiți în HotNews.)

» Seifuri și cutii de valori de la Klucka online

Cât mai costă un seif...

Așa cum spuneam și în articolul nostru despre „un seif pentru fiecare și firmele de păstrat valori” nici seifurile nu mai sunt cum vedem prin filme. Astăzi, ele au devenit robuste și ușor de manevrat. Se pot încastra în zidărie sau pot fi ascunse printre cărți. Chiar și de la noi din magazin puteți cumpăra un seif care imită cartea. Îl puteți ascunde foarte ușor în bibliotecă, printre cărți.

Spre deosebire, în Londra, una dintre cele mai interesante locații de păstrat valori s-a deschis în cartierul Mayfair. Este vorba de un seif dedicat exclusiv miliardarilor și despre care putem găsi referiri în ziarele britanice.

Miliardarii au anticipat și ei o criză...

Remarcabil despre micul mare seif din Mayfair este că s-a deschis înaintea crizei datorate noului coronavirus. Respectiv în noiembrie 2019. Asta înseamnă că a fost gândit cu un scop cu totul altul decât criza în care suntem acum. Miliardarii lumii, bogații lumii, se temeau așadar de o criză care le va afecta bogățiile și s-au gândit, cum era și firesc desigur, la cele mai bune opțiuni de depozitare. Întrebarea de pe buzele lor: care este cea mai bună cutie de valori?

La IBV din Londra, o cutie de valori de dimensiunea minimă este de 5 cm înălțime, 16 lățime și adâncă de 50 cm. Pentru acest lucru, respectiv chiria pe un an de zile, clienții vor trebui să plătească 600 de lire sterline pe an. Este suficient de mare pentru a păstra niște bijuterii de valoare, hârtii foarte importante, bare de aur sau orice altceva consideră clientul că merită.

După cum spuneau administratorii IBV din Mayfair, ei nu se ocupă de milionari, ci doar de miliardari. Spre deosebire, micul-mare seif despre care vorbim și se află în vecinătatea magazinului Harrods are niște prețuri pe măsură. La Harrods, chiria pentru o cutie de valori de două ori mai mare este de 465 de lire pe an. Iar la Metro Bank puteți închiria pentru 240 de lire sterline pe an.

Prețurile de mai sus sunt o invitație elocventă pentru a vă ține valorile în seiful de acasă. Sau la sediul firmei. Iar dacă-l cumpărați de la Klucka… e și mai bine!

Transport gratuit

La cumpărături de minim 350 de lei,
transportul este gratuit pentru d-voastră

15 zile pentru retur

Cumpăraţi,fără griji aveţi 15 zile la
dispoziţie pentru a returna produsul

Plata cu cardul

Puteţi plăti cu
cardul de credit

Număr de contact

Luni-vineri 8:00-16:30
+40 755 879 850

Cumpărați online fără griji, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.