Blog

Categorii

Clanța de alamă sau aurită... cum se întreține

Publikované dňa 2021-02-10

Se spune că omul gospodar de la la ușă se vede. Mă rog, este un punct de vedere. Dar dacă musafirul ar trebui să pună mâna pe o clanță ruginită și plină de pete… poate că n-ar mai intra! Vom spune acum despre câteva metode practice, ușoare și la îndemână de a ne curăța mânerele de la ușă, atunci când acestea sunt din alamă sau chiar aurite.

» Mânere pentru ușă, orice tip, pentru orice ușă...

O clanță din alamă dă cu siguranță un aer de lux și bunăstare. Una care este acoperită cu foițe de aur (placată) va da însă cu siguranță această senzație. Bunăstarea, luxul, eleganța însă nu trebuie să fie acoperite de pete. Clanța ar trebui să fie mereu strălucitoare.

Înainte însă de a începe să redați strălucirea mânerului de la ușa dvs., și odată cu el eventual și celelalte accesorii, vă sugerăm să verificați dacă sunt chiar din alamă sau aur. Cea mai simplă metodă este magnetul. Puneți un magnet pe clanță și vedeți dacă există forța de atracție. Dacă da, atunci nu avem de-a face cu materiale pure, căci aurul și alama nu răspund la câmpurile magnetice. Dacă este vorba doar de o placare cu aur, atunci vă sugerăm să frecați cu simț de răspundere. Asta pentru a nu elimina stratul superficial.

Metode simple de întreținere a mânerelor de ușă

Cel mai simplu și mai ușor este să folosiți apa caldă și săpun. Desigur, este valabil în cazul în care nu avem de-a face cu niște pete deosebite. Puneți săpun lichid într-un vas cu apă caldă, amestecați până obțineți o soluție omogenă. Înmuiați o lavetă în soluție și frecați bine. Nu apăsați în mod exagerat. Murdăria adunată în interstițiile șildurilor o puteți îndepărta mai întâi cu o scobitoare. Apoi, aplicați soluția de apă caldă și săpun.

Este probabil cea mai simplă și ușoară metodă. O puteți folosi cu succes la toate celelalte accesorii de la ușă. Dacă o aplicați cu regularitate veți avea surpriza (plăcută) că petele mai serioase și mai greu de eliminat nu vor apărea pe clanța ușii dvs.

Curățarea cu ingrediente din bucătăria personală

De obicei avem acasă tot ce ne trebuie pentru a curăța mânerele de ușă și nu numai, în general toate obiectele din alamă; vaze, cuiere, lămpi…

De exemplu, se poate folosi aciditatea din ketchup, pastă sau suc de roșii. „Mânjiți” clanța de la ușă sau obiectele în cauză cu ketchup și așteptați vreo oră, o oră și jumătate. După care curățați cu apă caldă și săpun. Ștergeți cu o lavetă și va fi ok.

O altă metodă ar fi aceea de a combina oțetul alb (conține acid acetic), făina și sarea. Amestecați trei părți egale din fiecare și procedați ca în cazul ketchupului. De asemenea, acidul citric din lămâie va da același rezultat. Puteți folosi și acid citric din așa-zisul suc de lămâie din comerț. Spun asta pentru că nu prea mai găsiți suc de lămâie natural ci doar sintetic.

De reținut că dacă folosiți prea mult acid s-ar putea să obțineți alte pete. Tocmai din această cauză se folosește sarea, care introduce bazicitatea în amestecul dvs.

Curățarea petelor dificile de pe clanțele din alamă sau aurite

Desigur că uneori apa și săpunul nu ajung, nu sunt suficiente pentru a înlătura petele care vă strică toată „imaginea”. Atunci, cel mai bine ar fi să folosiți o metodă special concepută pentru acest scop. Utilizați spray-urile lubrifiante de tip WD-40. Acesta sau altele din aceeași gamă.

Sprayul de care vă spuneam este util să-l aveți și să-l folosiți inclusiv pentru „desțelenirea” broaștelor de la ușă. Desface încuietorile și lacătele care sunt ruginite. Previne înghețarea.

Prevenirea apariției de pete pe mânerele de ușă

Cea mai simplă metodă este ca după ce ați curățat-o, să ungeți clanța cu o peliculă fină de tot de ulei. Poate fi un ulei tehnic sau chiar unul de măsline. După ce ați realizat lustruirea și ungerea cu ulei trebuie șters foarte bine. Nu de alta, dar e neplăcut să vă vină un musafir și să se ungă tot cu ulei.

O măsură de prevenire general valabilă: nu folosiți lavete foarte dure, nu le lăsați pline de parf și de mizerie. Curățați-le periodic.

Transport gratuit

La cumpărături de minim 350 de lei,
transportul este gratuit pentru d-voastră

15 zile pentru retur

Cumpăraţi,fără griji aveţi 15 zile la
dispoziţie pentru a returna produsul

Plata cu cardul

Puteţi plăti cu
cardul de credit

Număr de contact

Luni-vineri 8:00-16:30
+40 755 879 850

Cumpărați online fără griji, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.