Blog

Categorii

Șild pentru ușă sau fereastră. Amenajări și renovări interioare

Publikované dňa 2021-01-17

Puțini credeau în urmă câțiva ani că un șild poate deveni un produs separat, un accesoriu obișnuit sau de lux sau ceva obligatoriu. Ca să pregătim însă intrarea mai adâncă în subiect, să spunem că acestea au fost întotdeauna. Faptul că acum le vedem, acum le intuim utilitatea și că de fapt chiar avem nevoie de ele se datorează internetului. Faptului că asistăm la o explozie informațională fără precedent.

» Mânere pentru uși.

Așadar, acum, odată cu pandemia, forțați fiind să stăm mai mult în casă, când aflăm atâtea lucruri noi sau ni le reamintim pe cele vechi, n-ar fi lipsit de interes să facem o mică teorie a șildului.

» Silduri separate de la „Klucka

Ce sunt șildurile. Materiale de fabricație. Prețuri

Șildurile sunt acele plăcuțe din metal care se folosesc la uși și ferestre pentru a masca gaura cheii sau a mânerului de la ușă. Evident, nu este neapărat să fie din metal, de fapt există o multitudine de materiale, fabricarea unui șild se face în funcție de mai mulți factori. De exemplu, șildurile mai pot fi din plastic sau lemn.

Un șild poate fi din aur și nu ne îndoim că ar putea fi din platină. Desigur că dacă sunt făcute din materiale prețioase, șildurile sunt scumpe și sunt produse artizanale, unice și foarte personalizate.

» Broaște pentru uși

Utilitatea sau extravaganța unui șild

Desigur că există oameni care se pot exprima în genul: ce atâta teorie la o chestie așa de mică și aproape inutilă!? Adevărat, poate că se face caz prea mult, dar dacă ajungi în situația de a-ți sparge ușa, că ai pierdut cheia sau s-a blocat pur și simplu broasca or cine știe ce alt motiv, atunci te vei afla foarte aproape de situația următoare.

În general, în România dar nu numai, o broască de ușă, banala clanță, este considerat un articol de folosință medie spre îndelungată. Căci ar trebui să fii anormal „la cap” ca să schimbi clanța la ușă o dată la două săptămâni! 

După ce ai căutat în zadar o altă broască identică, vei înțelege mai bine. Dacă ai cumva „ghinionul” ca ușa ta să fie făcută „pe vremuri”, când încuietorile și clanțele la uși se făceau pentru posteritate, atunci vei vedea că un șild nu este chiar o chestie de ignorat. În locul unde a fost vechea clanță vor rămâne urme. Găuri. Diferențe de culoare de la toate straturile de vopsea anterioare. În fine, se va vedea că e altceva. Iar diferența asta ți-o va reaminti (zilnic) soția, care te va bate la cap să faci ușa aia ca lumea. Că arată ca dracu!

Și astfel vei înțelege că șildurile nu sunt chiar niște fleacuri! Și vei începe să cauți pe internet. E mai simplu să dai un search pe Google decât să colinzi orașul și magazinele și să le vezi pe toate enervându-te întâi tu și apoi vânzătorii...

Cât costă un șild

Suntem convinși că ați înțeles cam cât ar putea costa. Ar putea fi un fleac, două la leu. Sau ar putea costa o mică avere. Depinde unde le folosești. Dacă ne gândim la un șild pentru o ușă banală, atunci nu e mare bătaie de cap.

Însă dacă e vorba de o ușă cu pretenții, o ușă la care ții și nu vedem motive pentru care ai schimba ușa doar pentru că ai fost căscat și ți-ai pierdut cheile, atunci un șild este o treabă mult mai dificilă. S-ar putea să ajungi la restaurarea ușii. Or, asta costă mult mai mult! Așa ajungeți la ideea că un șild nu e tocmai ca o femeie, să astupe găurile lăsate de o alta, nici pe departe…

Un șild e treabă serioasă, vrem să credem că v-am convins…

» Atelier unde restaurați uși și ferestre, unde puteți folosi clanțele și mânerele noastre

Transport gratuit

La cumpărături de minim 350 de lei,
transportul este gratuit pentru d-voastră

15 zile pentru retur

Cumpăraţi,fără griji aveţi 15 zile la
dispoziţie pentru a returna produsul

Plata cu cardul

Puteţi plăti cu
cardul de credit

Număr de contact

Luni-vineri 8:00-16:30
+40 755 879 850

Cumpărați online fără griji, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.