Blog

Categorii

Cum alegem mânerele pentru mobilier? Combinați stilul și caracterul practic

Publikované dňa 2021-08-23

Fie că mobilați o casă nouă, fie că renovați mobilierul sau decideți să vă înlocuiți bucătăria existentă, aveți de luat o serie de decizii importante. Dar arta stă și în detalii. Detaliile sunt cele care pot fi cireașa de pe tort a oricărei piese de mobilier sau care o pot scufunda complet. Mânerele potrivite pentru mobilier pot face minuni. Și dacă vă gândiți la cât de des intrați în contact cu ele, veți fi de acord că designul și calitatea acestora merită cu siguranță luate în considerare.

Mânerele - butoni sunt mânere cu un singur punct, de obicei simetrice axial. Acestea sunt mai mici și pot fi instalate pe ușile sertarelor și ale dulapurilor. Instalarea lor este simplă, de obicei este nevoie doar de un singur șurub pentru a le fixa.

  • Mânerele mici au un diametru de până la 20 mm, ceea ce necesită o precizie de prindere. Nu este recomandat copiilor mai mici sau persoanelor în vârstă, care ar putea avea dificultăți de prindere.
  • Mânerele medii de peste 20 până la 40 mm sunt cele mai comune dimensiuni. Acestea pot fi apucate confortabil cu două degete și au un aspect elegant și minimalist.
  • Peste 40 mm, clasificăm mânerele ca fiind mari. Acestea sunt deja o caracteristică distinctivă a mobilierului și reprezintă alegerea ideală pentru cei cărora le place să se răsfețe cu accesorii îndrăznețe.

Mânerele clasice sunt mai mari decât mânerele butoni și dau o impresie mai distinctivă. De asemenea, acestea sunt, de obicei, mai practice iar prinderea cu mana este mult mai ușoară. Puteți opta pentru diferite mărimi, astfel încât să puteți adapta forma și dimensiunea în funcție de preferințele dumneavoastră. Au o formă liniară, ceea ce le face un accesoriu excelent pentru sertarele și dulapurile mai mari.

  • Mânerele mai lungi sunt foarte confortabile și versatile. De asemenea, acestea vă permit să atârnați, de exemplu, un prosop  sau un șorț de bucătărie. Le puteți monta pe orizontală, verticală sau diagonală în funcție de spațiul de care dispuneți.
  • Verificați, de asemenea, dacă mânerul se integrează in piesa de mobilier aleasa astfel incat sa permita deschiderea ușii complet și sa nu se prindă de alte elemente din jur.

Alegeți un stil care se potrivește cu interiorul locuinței dumneavoastră

Pe lângă formele tradiționale, puteți alege și inovații în materie de design. Mânerul în formă de “T”  are o secțiune alungită pentru prindere și poate fi montat pe orizontală sau pe diagonală. Acesta poate fi o combinatie intre manerele tip buton și manerele clasice. O altă opțiune neconvențională sunt mânerele pătrate sau mânerele profilate atașate la marginea frontală sau laterală. De obicei, acestea sunt montate pe spatele ușilor sau sertarelor. În acest caz, luați în considerare grosimea materialului. Există o varietate de tipuri diferite cu ajutorul cărora veți adăuga o notă de originalitate mobilierului dumneavoastră. Cele mai multe dintre ele pot fi alese în stil scandinav, retro sau industrial și necesită o instalare diferită:

  • Mânere de profil
  • Mânere în T
  • În formă de buzunar
  • Maner încastrat
  • Maner bucla din piele


Din ce material alegeți manerul?

Cel mai frecvent material pentru mânere este zincul sau aliajul de aluminiu. Dar puteți opta, de asemenea, pentru mânere din lemn, oțel inoxidabil, fontă sau plastic. În primul rând, este bine să știți ce combinatii sa alegeți pentru a obține un mobilier practic cu aspect placut. O combinație foarte populară este metalul cu porțelanul, care este o caracteristică a stilului retro. Sticla este un material excepțional, iar manerele din sticla oferă un look modern oricărei piese de mobilier. Pentru camerele copiilor sunt potrivite mânerele din plastic durabil, veți aprecia atât durabilitatea lor cât și prețul.

  • mânere din fontă
  • mânere ceramice
  • mânere din lemn
  • mânere din aluminiu
  • mânere din oțel inoxidabil
  • mânere din sticlă

Finisajele de înaltă calitate asigură o durată de viață mai lungă

Finisajele sunt foarte importante atunci când alegeți mânerele. Acestea tind să fie partea cea mai solicitată a mobilierului dumneavoastră, așa că este de dorit sa alegeți finisaje de calitate, puternice și durabile. Feroneria pentru dulapuri funcționează cel mai bine atunci când finisajul contrastează cu culoarea mobilierului și a camerei. Puteți alege un finisaj anodizat sau lăcuit, cu suprafață mată sau lucioasă. Dacă doriți mânere pe care să nu se vadă urmele de amprente, optați pentru opțiunile periate. Pentru mobilierul rustic, aveți opțiunea de a anima mobilierul cu mânere cu finisaj patinat.





Transport gratuit

La cumpărături de minim 350 de lei,
transportul este gratuit pentru d-voastră

15 zile pentru retur

Cumpăraţi,fără griji aveţi 15 zile la
dispoziţie pentru a returna produsul

Plata cu cardul

Puteţi plăti cu
cardul de credit

Număr de contact

Luni-vineri 8:00-16:30
+40 755 879 850

Cumpărați online fără griji, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.